Weersta de jeuk

Psoriasis en irritatie van de huid gaan vaak hand in hand, veel mensen rapporteren regelmatig aanvallen van jeukende huid Hoewel krabben de psoriasis niet doet uitbreiden, houdt het de genezing wel tegen. Hoe kunt u het dan voorkomen? Er zijn verschillende stappen die u kunt nemen om u te helpen om te gaan met de symptomen van psoriasis en de jeuk onder controle te houden. Hier zijn zeven eenvoudige ideeën die het verschil kunnen maken:

1. Behandel uw psoriasis

Om jeuken te voorkomen, moet u de onderliggende oorzaak aanpakken - uw psoriasis. Verzachtende crèmes kunnen helpen om de huid te kalmeren en vochtig te houden, terwijl veel behandelingen op basis van crème of zalf ingrediënten bevatten die zowel jeuk als ontstekingen kunnen verminderen. Houd een verzachtende crème naast uw bed, zodat u deze onmiddellijk kunt aanbrengen als u wakker wordt en aandrang voelt om te krabben.

Wanneer u op gewonde huid krabt, stopt u de genezing.2. Neem een behandelingsbad

Lange douches in heet water halen het vocht uit de huid. Geniet van een rustgevend lauwwarm bad met badolie. Zorg ervoor dat het water niet te heet is, en probeer uw huid droog deppen in plaats van te wrijven. Hydrateer daarna zachtjes uw huid met een verzachtende crème of zalf. In de zomermaandekunt u een zonnebrandcrème aanbrengen op de zonblootgestelde huid.

3. Verzacht de getroffen zone

Leg een koud kompres op het getroffen gebied. Razende jeuk gaat vaak gepaard met een branderig gevoel. De huid afkoelen kan de drang tot krabben helpen verminderen.

4. Laat uw huid niet te droog worden

Droge huid jeukt harder dan gehydrateerde huid. Hydrateer daarom regelmatig uw huid met een verzachtende crème of zalf. De winter kan zwaar zijn voor uw huid. De combinatie van droge lucht, verwarming, wind, koude temperaturen, zware kleding en een verminderde blootstelling aan zonlicht kan problemen opleveren wanneer u psoriasis hebt. In de zomer kan zware airconditioning de huid ook uitdrogen. Houd uw huid dus goed gehydrateerd en overweeg het gebruik van een luchtbevochtiger, vooral in de winter.

5. Kleding en schoenen

Draag lichte en ademende kleding die uw huid niet irriteren. Vermijd synthetische kleding die transpiratie belemmert en bij contact met de huid kan irriteren. Tracht ook zeer strakke kleding te vermijden, vooral in de taille. Kleding gemaakt van natuurlijke vezels zoals katoen, linnen en zijde hebben de voorkeur. Veel psoriasispatiënten geven ook de voorkeur aan heldere kleuren zodat de schilferende huidcellen minder zichtbaar zijn.
Als uw voeten zijn aangetast, kies dan schoenen die uw voeten koel en droog te houden en waarin de lucht vrij kan circuleren. Vermijd synthetische schoenen en probeer inlegzolen in schuim, polymeer, kurk of met watervulling om te fungeren als schokdempers, zodat ze de druk op de huid verlichten. Probeer geen schoenen met spitse punten te dragen en vermijd sokken of panty's gemaakt van synthetische vezels.

6. Weersta aan de drang om te krabben

Hoewel krabben uw psoriasis niet zal uitbreiden, kan het uw huid nog meer doen ontsteken, waardoor letsels nog meer pijn doen, irriteren en zelfs scheuren. Wanneer u op gewonde huid krabt, stopt u de genezing. Zo kunt u nog meer stress krijgen, wat op zijn beurt de symptomen erger kan maken. Afleidingstechnieken kunnen hierbij helpen. Noteer wat uw jeuk triggert en vind vervangend gedrag om de jeuk te stoppen.

7. Vraag een arts om hulp

Als de jeuk u depressief maakt, spreek dan met uw arts. Hij of zij kan u een alternatieve behandeling aanbevelen of u in contact brengen met de juiste personen die u een aantal technieken kunnen aanleren.
Hopelijk kunnen deze zeven eenvoudige stappen een verschil maken als de drang om te krabben groot is. Weet dat u niet alleen bent, en dat hulp beschikbaar is.
Het enige dat u hoeft te doen, is vragen.