Weersta aan de drang om te krabben

De jeuk/krabcyclus doorbreken

Als uw jeuk door psoriasis u doet krabben aan de getroffen zone weet u waarschijnlijk al dat krabben u tijdelijk verlichting kan geven maar meestal de huidHet weefsel dat de buitenste laag van het mensenlichaam uitmaakt. De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam. De huid neemt bij mensen ca. 12 - 15 procent van het totale lichaamsgewicht in en heeft een oppervlak van 1,5 - 2 vierkante meter. Omdat er interactie is van de huid met de omgeving, speelt de huid een belangrijke rol in de bescherming van het lichaam tegen omgevingsinvloeden. nog meer doet ontsteken, en de letsels nog pijnlijker, geïrriteerd en zelfs gebarsten kan maken.
Dat kan ervoor zorgen dat u meer stress krijgt door uw psoriasis, waardoor uw symptomen kunnen verergeren. Maar er is hulp beschikbaar. De jeuk/krabcyclus is een bekend verschijnsel bij mensen met psoriasis en er zijn een aantal maatregelen die u kunt nemen om hem te doorbreken.

Ongeacht uw redenen moet u eerst de jeuk wegnemen om de jeuk/krabgewoonte te doorbreken.

Afleidingstechnieken kunnen daarbij helpen.Zoek een andere activiteit

Probeer u meer bewust te worden van wanneer u krabt en wat uw jeuk/krabcyclus stimuleert. Houd een dagboek bij en noteer de tijdstippen waarop en de situaties waarin u sneller krabt - noteer of uw huidHet weefsel dat de buitenste laag van het mensenlichaam uitmaakt. De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam. De huid neemt bij mensen ca. 12 - 15 procent van het totale lichaamsgewicht in en heeft een oppervlak van 1,5 - 2 vierkante meter. Omdat er interactie is van de huid met de omgeving, speelt de huid een belangrijke rol in de bescherming van het lichaam tegen omgevingsinvloeden. echt jeukerig voelt of het een gewoonte is.
Ongeacht uw redenen moet u eerst de jeuk wegnemen om de jeuk/krabgewoonte te doorbreken.
Afleidingstechnieken kunnen daarbij helpen.
Schrijf op wat uw jeuk opwekt - bijvoorbeeld telefoneren, tv kijken - en zoek een andere activiteit om de jeuk tegen te gaan. Misschien kunt u wat krabbelen, tekenen, schrijven of een sms sturen naar een vriend(in)?

Doe wat werkt voor u

DermatologenEen arts gespecialiseerd in de behandeling van huidaandoeningen. in een ziekenhuis leren de mensen met psoriasis een techniek die ze ‘gewoonteomkering’ noemen. Begin met een dagboek te gebruiken om te registreren hoe vaak u krabt. U zult versteld staan van de resultaten. Meestal krabt u vaker dan u denkt.
De volgende keer dat u zin hebt om te krabben, probeert u gedurende 10 seconden te weerstaan. Het kan wat oefening vragen maar uiteindelijk zal het u wel lukken.
Vervang daarna het krabben door een andere activiteit, bijvoorbeeld door gedurende 30 seconden een vuist te maken. Na 30 seconden is de drang tot krabben meestal voorbij. Dat helpt de cyclus van gewoontekrabben te doorbreken.
Als de jeuk er dan nog is, duw dan met uw vinger op de jeukende plek.
Oefen deze techniek elke dag en na een tijdje zult u merken dat u de drang tot krabben niet meer zo vaak voelt. Samen met het gebruik van verzachtende crèmes en andere behandelingen zal dit helpen de jeuk te verminderen. Als u dan de jeukcyclus kunt doorbreken, zult u niet geneigd zijn te krabben en alles erger te maken.