Sluit de deur voor stress en angst

Waarom positief blijven een belangrijk onderdeel is van de psoriasisbehandeling

Veel mensen denken dat hun psoriasis met stress te maken heeft. Er zijn ook bewijzen dat stress een factor is die de eerste opflakkering van de ziekte of een verergering van bestaande psoriasis kan veroorzaken.
De specifieke effecten van stress op elk persoon zijn echter moeilijk te beoordelen. Het is zeer persoonlijk en verschillende niveaus en oorzaken van stress kunnen mensen op een verschillende manier treffen.

Wees niet bang om met uw arts te praten over eventuele stress of angst die u zou ervaren.


Naast de dagelijkse spanning van het leven met psoriasis, kunnen spanningen die een rol kunnen spelen bij psoriasis variëren van een persoonlijke crisis en ernstig psychologisch traumaLetsel dat veroorzaakt kan zijn door lichamelijke verwonding of andere beschadiging van het lichaam (bijv. snijden of krassen), door blootstelling (bijv. verbranden of een chemische reactie) of door een infectie. tot spanningen veroorzaakt door het werk of de terugkeer naar school na vakanties.

Wat kunt u doen?

Als u denkt dat stress een factor is voor uw psoriasis moet u met uw arts praten. U kunt wel iets doen om zorgwekkende situaties onder controle te helpen houden. Alles wat u helpt te ontspannen kan u ook helpen om stress te verminderen. Regelmatige lichaamsbeweging, goed slapen en activiteiten zoals yoga en tai chi kunnen u allemaal helpen ontspannen.
Wees niet bang om met uw arts te praten over eventuele stress of angst die u zou ervaren. Hij of zij zou u ook kunnen helpen met technieken voor stressbeheersing en kan activiteiten voorstellen die u kunt proberen om stress onder controle te houden of u doorverwijzen naar een specialist in dit domein.