Neem wat gewicht van uw schouders

Waarom het belangrijk is om contact te houden

Wetenschappers hebben ontdekt dat mensen met psoriasis een grotere kans hebben om angstig of depressief te worden. Als u stress en/of depressie ervaart door dagelijks met psoriasis te moeten omgaan, kunt u de neiging hebben om u te isoleren van familie en vrienden waardoor u het gevoel krijgt dat u alleen met uw ziekte moet afrekenen.

Door openlijk te praten en tijd te nemen om uw ziekte uit te leggen, kunt u uw dierbaren in een betere positie plaatsen om u de nodige steun te bieden.Probeer contact te houden

Als dit u bekend in de oren klinkt, is het belangrijk dat u weet dat eenzaamheid een invloed heeft op stress en slaap, waardoor uw symptoomervaring erger wordt. Als u zich schaamt over uw psoriasis kunt u de neiging hebben om het te verbergen, wat emotioneel vermoeiend kan zijn.
Probeer dus contact te houden en doe een beroep op de steun van uw naasten. Door openlijk te praten en tijd te nemen om uw ziekte uit te leggen, plaatst u uw dierbaren in een betere positie om u de nodige steun te bieden. Hoewel het niet gemakkelijk is, kan mensen in vertrouwen nemen hen toelaten u te helpen.
Als u zich langer dan enkele dagen aanhoudend droevig, wanhopig, huilerig of angstig hebt gevoeld, moet u met uw arts praten.