Zet uw psoriasis op een zijspoor

Hoe bepaalde bekende uitlokkende factoren (triggers) vermijden

Hoewel er nog geen definitieve genezing is voor psoriasis kunnen sommige keuzes in uw levensstijl, naast de talrijke beschikbare behandelingen, ook helpen om de impact van uw ziekte te minimaliseren.

Behoud een gezond gewicht

De meeste wetenschappelijke studies tonen geen doorslaggevend verband tussen dieet en psoriasis of psoriatische artritis. Als u psoriasis hebt, raden artsen meestal aan om een evenwichtig dieet te volgen dat het risico op hartziekte, diabetes en andere geassocieerde gezondheidsproblemen doet verminderen. Zwaarlijvige mensen hebben sneller last van flexurale psoriasis (psoriasis in de huidplooien), dat zeer pijnlijk en onaangenaam kan zijn.
Een gezond gewicht behouden, helpt u om u zowel fysiek als mentaal goed te voelen en kan het risico verminderen op gerelateerde ziekten zoals diabetes en hartziekte.

Met de juiste behandeling en het bewustzijn van de triggers die uw ziekte verergeren, is het mogelijk om symptomen onder controle te houden en een normaal en comfortabel leven te leiden.Drink met mate

Zwaar alcoholgebruik kan psoriasis uitlokken. Uw alcoholgebruik onder controle houden kan daarom een impact hebben op uw psoriasis. Het is bovendien belangrijk dat u niet te veel drinkt om te kunnen omgaan met de gevoelens van onbehagen die u misschien hebt door uw ziekte.

Probeer niet te roken

Roken kan ook een uitlokkende factor van psoriasis zijn. Onderzoek suggereert dat gelokaliseerde pustulaire psoriasis op handen en voeten meer voorkomt bij rokers. Hoewel nooit bewezen is dat roken een oorzaak kan zijn voor psoriasis suggereren gegevens dat er een verband kan zijn tussen roken en het krijgen van ernstige psoriasis.
Psoriasis is een levenslange aandoening, maar met de juiste behandeling, hulp en kennis van de factoren die de ziekte kunnen verergeren, is het mogelijk om de symptomen onder controle te houden en een normaal en comfortabel leven te leiden.