Blijf psoriasis op uw hoofdhuid de baas

Algemene symptomen en voorzorgsmaatregelen

Behalve de hoofdhuid zelf kan psoriasis van de hoofdhuid ook het volgende aantasten: de oren, de plaats boven en achter de oren, de oorlellen, de nek, het voorhoofd en de haarlijn.

Haarverzorging en psoriasis

Het is belangrijk om uw hoofdhuid heel voorzichtig te behandelen als er plaques zijn. Probeer niet te krabben of de plaques te irriteren. Was en droog uw haar voorzichtig. Stel uw haardroger in op een koude of lage temperatuur als u hem gebruikt en houd hem op een afstand van minstens 30 cm van uw hoofd.
Vergeet niet u grondig af te drogen, ook achter de oren en op beide zijden van de oorlellen.
Borstelen of kammen van de hoofdhuid moet zeer zachtjes gebeuren om verergering van de bestaande psoriasissymptomen te voorkomen. Gebruik een haarborstel met zachte, natuurlijke haren in plaats van hard plastic en vermijd krulspelden en papillotten die aan het haar trekken en de hoofdhuid uitdrogen.

Gebruik een haarborstel met natuurlijke haren in plaats van plastic en vermijd krulspelden en papillotten die aan het haar trekken en de hoofdhuid uitdrogen.


Denk na over uw kapsel

U kunt ook nadenken over welk kapsel praktisch is. Een korte snit kan comfortabeler en praktischer zijn als u ernstige plaques op uw hoofdhuid hebt.
Het is beter om kapsels te vermijden die het haar opspannen, zoals tegenkammen of het te strak trekken. Als u een opflakkering op de hoofdhuid hebt, is het beter om het permanenten of verven van uw haar uit te stellen tot de plaques genezen zijn. Vraag altijd aan uw kapper om uw hoofdhuid voorzichtig te behandelen.

U kunt altijd met uw arts praten

Deze eenvoudige voorzorgsmaatregelen kunnen een grote hulp zijn. Maar zoals steeds is uw arts het beste geplaatst om u advies te geven over de verzorging van uw hoofdhuid en de verschillende behandelingsopties voor de ziekte.
Hij of zij kan u ook helpen met algemene problemen over het gebruik van haarproducten tijdens het gebruik van een behandeling op voorschrift.