Behandel psoriasis op je gezicht doeltreffend

Beheer uw aandoening met enkele eenvoudige technieken

Psoriasis in het gezicht komt zelden voor vergeleken met psoriasis op het lichaam of de hoofdhuid. Psoriasis in het gezicht tast meestal de wenkbrauwen, het hoge voorhoofd en de haarlijn aan.

Wat kunt u doen?

Naast de behandelingen op voorschrift voor psoriasis in het gezicht zijn er een aantal eenvoudige technieken en voorzorgsmaatregelen die u kunnen helpen de ziekte te beheersen.
Probeer altijd niet-irriterende en zachte huidproducten te gebruiken, die speciaal zijn samengesteld voor een gevoelige huid. Gebruik een elektrisch apparaat om u te scheren omdat dat voor uw huid zachter is dan een scheermes. Probeer de gewoonte aan te nemen om de huid bij het drogen te deppen in plaats van droog te wrijven. Breng een vochtinbrengende crème aan na het drogen.

Huidverzorging het hele jaar door

De gezichtshuid is kwetsbaar. Bij psoriasis in het gezicht is ze gevoeliger voor weersomstandigheden dan normaal en past ze zich minder gemakkelijk aan de temperatuur aan. In herfst en winter kunnen wind en regen de huid uitdrogen en moet u dus een beschermende crème op uw gezicht aanbrengen voordat u naar buiten gaat. Draag ook een kap of sjaal.

Probeer altijd niet-irriterende en zachte huidproducten te gebruiken, die speciaal zijn samengesteld voor een gevoelige huid.


In lente en zomer kunnen hitte en zonlicht de ontsteking verergeren en moet u bij heel zonnig weer direct zonlicht vermijden zodat u niet kunt verbranden. Gebruik een aangepaste beschermende zonnecrème, bij voorkeur een totale sunblock voor het gezicht, vooral tijdens opflakkeringen.
Vergeet niet dat, behalve tijdens een opflakkering, een matige hoeveelheid blootstelling aan de zon bij de meeste mensen een positieve invloed heeft.