Waarom het alleen doen?

Waarom openlijk praten, helpt uw psoriasis beter te beheersen

Hoewel uw psoriasis een zeer persoonlijk probleem is, kan het u helpen om uw vrienden, familie en collega's op de hoogte te brengen. Het is belangrijk te onthouden dat u niet het gevoel mag krijgen dat u in uw eentje het hoofd moet bieden aan psoriasis. En u zult versteld staan van de voordelen die het openlijk praten over uw psoriasis brengt.
In het begin kan het moeilijk zijn om erover te praten maar uw naasten over de ziekte vertellen kan u helpen ze beter te beheersen. Proberen psoriasis geheim te houden, is emotioneel vermoeiend en kan uiteindelijk uw zorgen zelfs vergroten.
Uw psoriasis proberen te verbergen door uw huid te bedekken, vermindert ook de blootstelling ervan aan zonlicht, dat in matige hoeveelheden net goed kan zijn voor psoriasis.

Vertel anderen over uw ziekte

Probeer u te concentreren op de voordelen die openlijk praten over uw psoriasis heeft. Een mogelijk belangrijk voordeel van het met anderen praten over uw ziekte is dat u een veel groter ondersteuningsnetwerk krijgt.
Hoewel uw vrienden en collega's misschien niet exact begrijpen wat u doormaakt, kunnen ze u toch emotionele ondersteuning bieden. U ontdekt misschien zelfs dat er nog mensen zijn met de ziekte en dat u elkaar kunt steunen, waardoor het ondersteuningsnetwerk nog aangroeit.

In het begin kan het moeilijk zijn om erover te praten, maar uw naasten over psoriasis vertellen kan u helpen uw psoriasis beter te beheersen.Er is geen reden om beschaamd te zijn

Een beroep doen op de steun van mensen om u heen kan een groot verschil maken in het beheersen van psoriasis. Onthoud dat er geen reden is om beschaamd te zijn, hoewel het nooit gemakkelijk is om over uw psoriasis te praten.
Als u het aan mensen vertelt, is de kans groot dat ze begripvol en ondersteunend zijn. Psoriasis is een vaak voorkomende ziekte dus is er een grote kans dat ze er al van hebben gehoord of misschien zelfs andere mensen kennen met psoriasis.