Hoe de vertrouwensstrijd te winnen?

Manieren om u beter te voelen

Net zoals voor andere ziekten hoeft u zich ook niet te schamen voor psoriasis, maar gevoelens van schaamte en onbehagen komen vaak voor. Als u soms beschaamd bent, is het goede nieuws dat er strategieën zijn die u helpen om uw zelfvertrouwen te stimuleren, u meer op uw gemak te voelen en dingen te doen die u graag doet.

Houd een dagboek bij van uw stemmingen

Schrijf op wat, wanneer en waarom zwaarmoedige gedachten opkomen, en of er bepaalde omstandigheden of gedachten mee gepaard gaan. Als u patronen herkent, kunt u oplossingen zoeken en realistische doelen stellen.
Als uw buurkinderen soms naar uw plaquesRode, verheven, ontstoken huidletsel. staren bijvoorbeeld, kan uw doel zijn om eens een leuke babbel te doen met hun ouders over uw psoriasis, zodat ze begrijpen wat het is.

Vier successen

Zelfs kleine successen kunnen een groot verschil maken voor uw zelfvertrouwen. Het is dus belangrijk om ze als dusdanig te erkennen. Schrijf elke dag twee of drie dingen op die u hebt bereikt, hoe klein ze ook zijn.

Wees uw eigen beste vriend.

Beeld u in dat u met een goede vriend(in) praat. Welk advies zou hij/zij u geven? De kans is groot dat ze u herinneren aan uw goede kanten en vertellen waarom ze u graag hebben. Beeld u nu in dat u uw eigen beste vriend bent en wees wat lief voor uzelf en meelevend met uzelf.

Net zoals voor andere ziekten hoeft u zich ook niet te schamen voor psoriasis, maar gevoelens van schaamte en onbehagen komen vaak voor.Stap uit de situatie.

De volgende keer dat u zich zorgen begint te maken over wat mensen kunnen denken of zeggen, neem dan mentaal een stap terug en bekijk de situatie vanuit het perspectief van een derde persoon. Dat helpt vaak om de dingen minder persoonlijk op te nemen.

Leer uzelf graag zien

Kijk elke ochtend in de spiegel en herinner uzelf eraan dat u een prachtige glimlach en een warme persoonlijkheid hebt of dat u goed mensen aan het lachten kunt brengen. Wanneer er dan later op de dag een zwaarmoedige gedachte over uw psoriasis in uw hoofd opkomt, kunt u er bewust voor kiezen om uzelf te herinneren aan uw vele positieve eigenschappen.

Aanvaard hulp van uw vrienden

Tijd doorbrengen met mensen die ons graag zien, kan ons het gevoel geven dat we gewaardeerd en begrepen worden. Zelfs als u geen zin hebt om uit te gaan, kan een kort telefoontje of 10 minuten oude verjaardagskaarten, brieven of e-mails herlezen een goede herinnering zijn aan wat mensen die belangrijk zijn echt over u denken.

Blijf leren

Een nieuwe vaardigheid beheersen, zoals een nieuwe taal of een muziekinstrument leren, kan wonderen doen om u een beter gevoel te geven over uzelf. Of waarom geen nieuwe hobby of sport beginnen of een andere manier zoeken om uw creativiteit te uiten?
Leer uzelf te aanvaarden zoals u bent
Sommige mensen met psoriasis vinden het moeilijk om te aanvaarden hoe hun huidHet weefsel dat de buitenste laag van het mensenlichaam uitmaakt. De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam. De huid neemt bij mensen ca. 12 - 15 procent van het totale lichaamsgewicht in en heeft een oppervlak van 1,5 - 2 vierkante meter. Omdat er interactie is van de huid met de omgeving, speelt de huid een belangrijke rol in de bescherming van het lichaam tegen omgevingsinvloeden. eruitziet. Als dat voor u een probleem is, probeer dan elke dag 5 tot 10 minuten uit te trekken om naar de aangetaste huidzones te kijken. Probeer niet te hard te zijn voor uzelf. Leer uzelf te aanvaarden en graag te zien zoals u bent.
Doe dat regelmatig en na een tijdje zal u zich meer kunnen verzoenen met uw ziekte.