Een beter gevoel door uw zorgen te delen

Steun krijgen van uw partner

Steun krijgen van uw partner is niet alleen belangrijk om uw levenskwaliteit te behouden maar kan ook het verloop van uw psoriasis beïnvloeden. Aangezien stress een opflakkering kan veroorzaken of kan verhinderen dat psoriasis wegtrekt, is het belangrijk na te gaan hoe psoriasis de relatie kan beïnvloeden.
Door openlijk te praten en uw partner te helpen de problemen te begrijpen, plaatst u hem of haar in een betere positie om u de nodige steun te bieden.

Ongeacht uw problemen is het belangrijk te onthouden dat uw partner niet weet hoe u te helpen totdat u het hem of haar vertelt.Probeer uit te leggen hoe u zich voelt

Het kan moeilijk zijn voor uw partner om precies te weten wat u doormaakt, hoe hecht jullie band ook is. Het is goed om te beseffen dat hij/zij waarschijnlijk zelf van streek is wanneer u lijdt, maar misschien niet altijd weet hoe dat te tonen of hoe u te steunen.
U kunt het proces begeleiden door uit te leggen hoe u zich echt voelt en wat u zou willen dat uw partner doet. Hoewel dit niet gemakkelijk zal zijn, moeten jullie proberen het juiste moment te vinden en tijd te maken om naar elkaar te luisteren.
Iedereen is anders en dus zijn er veel verschillende zorgen die u met elkaar wil bespreken. Misschien bent u beschaamd om uw huid te tonen. Misschien wilt u dat uw partner u herinnert aan uw behandeling, een rode huidzone aanwijst die u nog niet hebt gezien, of uw hydraterende crème en behandeling inmasseert op moeilijk bereikbare plekken.

Uw partner laten helpen

Ongeacht uw problemen is het belangrijk te onthouden dat uw partner niet weet hoe u te helpen totdat u het hem of haar vertelt.
Hoewel het moeilijk kan zijn om openlijk te praten, kan een beroep doen op het begrip van uw partner zeer zinvol zijn voor een efficiënte beheersing van uw ziekte. Het kan zelfs zijn dat uw partner zich beter voelt als u hem of haar vertelt hoe hij of zij praktische en/of emotionele steun kan bieden.