Psoriasis - weet waarmee u bezig bent

Wat te verwachten van uw psoriasisbehandeling

Psoriasis kan uw leven op verschillende vlakken beïnvloeden en het is menselijk dat u zou willen dat het voorgoed verdwijnt. Er bestaat helaas nog geen genezing voor psoriasis, en geen enkele behandeling kan het voorgoed doen verdwijnen.
Als u de ziekte eenmaal hebt, mag u ervan uitgaan dat ze voor de rest van uw leven blijft opkomen en weggaan. De duur tussen de opflakkeringen varieert echter van persoon tot persoon. Bij sommige mensen verdwijnen de plaques voor weken, maanden of zelfs jaren. Anderen hebben altijd wel blijvende letsels.

Impact van psoriasis op uw levenskwaliteit

Onderzoek toont aan dat mensen tijdens een opflakkering van psoriasis gewoonlijk overstuur zijn en soms zelfs onbewust bepaalde activiteiten gaan vermijden, zoals naar de fitness of het zwembad gaan, vrijen, onthullende kleding dragen en sociale evenementen bijwonen.

Uw behandeling zal minder doeltreffend zijn als u de instructies niet strikt volgt.Sommige mensen met psoriasis vertellen ook dat ze zich beschaamd, angstig, depressief of onzeker voelen door hun ziekte, en dat deze gevoelens het leven moeilijker lijken te maken. Psoriasis kan met andere woorden een significante impact hebben op uw levenskwaliteit en op hoe u zich voelt.

Behandelingsinstructies volgen

Een manier om de impact van psoriasis te beperken, is de juiste behandeling correct gebruiken. Dat lijkt voor de hand liggend, maar onderzoekers hebben ontdekt dat veel mensen de hen voorgeschreven psoriasisbehandeling niet gebruiken zoals aangegeven.
Uw behandeling zal minder doeltreffend zijn als u de instructies niet volgt. Neem daarom de tijd om te begrijpen hoe het te gebruiken, hoe het werkt en hoe snel u een verbetering mag verwachten.
Dat zal u in staat stellen om een meer geïnformeerd gesprek te voeren met uw arts. Zo kunnen jullie beiden de psoriasis en de werkzaamheid van de voorgeschreven behandeling beter volgen.

Strategieën vinden om ermee om te gaan

Uw best doen om uw behandeling te volgen, kan helaas soms niet voldoende zijn om alle gevolgen van uw psoriasis aan te pakken.
QualityCare™ geeft u advies over hoe u beter kunt omgaan met de ziekte, ook met de sociale en psychologische impact van leven met psoriasis. Zoek op deze site naar artikels over onderwerpen die u interessant vindt.