Het ABC van een doeltreffende behandeling

Psoriasis is een levenslange aandoening, maar als de behandelingen correct worden gebruikt, kunnen ze helpen om de ziekte doeltreffend te beheren, en de plaquesRode, verheven, ontstoken huidletsel. kunnen zelfs verdwijnen met de juiste behandeling en zorg.

De behandeling kan soms lastig lijken, maar het is belangrijk om de voordelen op lange termijn af te wegen tegen de nadelen op korte termijn.

Bij sommige mensen kan de behandeling de plaquesRode, verheven, ontstoken huidletsel. volledig laten verdwijnen gedurende weken, maanden en soms zelfs jaren. Anderen vinden dat hun behandeling hun symptomen aanzienlijk vermindert, hoewel ze nog altijd enkele plekken hebben.

Onderzoekers hebben ontdekt dat veel mensen met psoriasis die een topische behandeling kregen voorgeschreven, deze niet gebruiken zoals voorgeschreven.


Het gebruik van topische behandelingen

Veel mensen met psoriasis die een topische behandeling kregen voorgeschreven, gebruiken deze niet zoals voorgeschreven - ofwel gebruiken ze te weinig ofwel brengen ze de behandeling niet regelmatig aan.

Voor de beste resultaten:
 • Tracht de behandeling direct aan te brengen op uw psoriasis, vermijd de omliggende huidHet weefsel dat de buitenste laag van het mensenlichaam uitmaakt. De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam. De huid neemt bij mensen ca. 12 - 15 procent van het totale lichaamsgewicht in en heeft een oppervlak van 1,5 - 2 vierkante meter. Omdat er interactie is van de huid met de omgeving, speelt de huid een belangrijke rol in de bescherming van het lichaam tegen omgevingsinvloeden. .
 • Gebruik niet te veel, maar weet ook dat het niet zo doeltreffend zal zijn als u te weinig gebruikt.
 • Maak de behandeling onderdeel van uw dagelijkse routine - bijvoorbeeld door ze elke dag op hetzelfde tijdstip aan te brengen.
 • Dagelijks hydrateren met een verzachtende crème kan helpen om de huidHet weefsel dat de buitenste laag van het mensenlichaam uitmaakt. De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam. De huid neemt bij mensen ca. 12 - 15 procent van het totale lichaamsgewicht in en heeft een oppervlak van 1,5 - 2 vierkante meter. Omdat er interactie is van de huid met de omgeving, speelt de huid een belangrijke rol in de bescherming van het lichaam tegen omgevingsinvloeden. te verzachten. Gebruik een vochtinbrengende crème tussen uw behandelingen door.

Andere psoriasisbehandelingen

Er zijn veel verschillende behandelingen beschikbaar, en ze hebben allemaal een gemeenschappelijk doel: uw psoriasis verbeteren. Welke u ook gebruikt, het is belangrijk dat u ze gebruikt zoals voorgeschreven en dat u weet dat elke psoriasisbehandeling anders werkt. Sommige behandelingen beginnen sneller te werken dan andere.

Ongeacht de behandeling die u werd voorgeschreven, volgend advies is altijd van toepassing:
 • Volg de instructies die bij uw behandeling zijn meegeleverd
 • Gebruik de behandeling in de juiste hoeveelheid en over de volledige tijdsduur die werd voorgeschreven
 • Bespreek met uw arts wanneer u moet stoppen met de behandeling. Bij verschillende geneesmiddelen kan plotseling stoppen problemen veroorzaken, zodat uw arts u misschien zal adviseren om geleidelijk af te bouwen.
Als u de behandeling toevallig hebt vergeten, zorg er dan voor dat u zo snel mogelijk terug in een routine komt volgens de instructies van uw arts.

Vragen die u wil stellen over uw behandeling

Als u enigszins onzeker bent over hoe u uw behandeling moet gebruiken, kan het nuttig zijn om een lijst van vragen uit te schrijven zodat u zeker bent dat al uw vragen zijn beantwoord. U kunt de volgende vragen overwegen:
 • Hoe moet ik mijn behandeling aanbrengen?
 • Hoe vaak moet ik mijn behandeling gebruiken?
 • Hoe werkt het?
 • Hoe snel zal ik resultaten zien?
 • Hoelang moet ik mijn behandeling gebruiken?
 • Wat zijn de mogelijke bijwerkingenOngewenst effecten van een geneesmiddel van mijn behandeling?
 • Kan ik deze behandeling combineren met een ander geneesmiddel?
 • Wat maakt deze behandeling de meest geschikte voor mij?