Grote verwachtingen? Het loont de moeite om uw behandeling een eerlijke kans te geven

Eenvoudige tips om vooruitgang te volgen

Wanneer u uw psoriasisbehandeling opstart, is het normaal dat u direct resultaat wilt zien. Het kan frustrerend zijn als dat niet gebeurt, omdat het enkele weken kan duren voordat u de effecten van bepaalde psoriasisbehandelingen begint te zien. Daardoor denken sommige mensen helaas onterecht dat hun behandeling niet werkt en stoppen ze met het gebruik ervan.
Vergeet niet dat iedereen anders is, dat het bij sommigen langer duurt voor ze reageren op behandelingen en dat vroege veranderingen te gering zijn om ze onmiddellijk te kunnen zien.

Het verschil zien

Voor een objectieve beoordeling van de voordelen kunt u proberen om alle kleine veranderingen in uitzicht en gevoel van uw huid te noteren.
In plaats van alleen op uw zicht te vertrouwen, kan het helpen om uw psoriasis te voelen met gesloten ogen. Wanneer u minder dikte en ruwheid voelt, weet u dat de behandeling werkt.

Voor een objectieve beoordeling van de voordelen kunt u proberen om alle kleine veranderingen in uitzicht en gevoel van uw huid te noteren.Houd een dagboek bij

Veel mensen vinden dat een dagboek bijhouden helpt. U kunt noteren hoe uw dag is verlopen en hoe u zich voelt en opflakkeringen vermelden. Dat kan helpen om de uitlokkende factoren van uw psoriasis te identificeren en verbeteringen te zien die u anders niet zou opmerken.
Anderen vinden iets visueel, een fotodagboek bijvoorbeeld, nog nuttiger. Neem een foto van uw letsels voordat u een nieuwe behandeling opstart en bewaar hem. Neem regelmatig foto’s om de evolutie te zien. Zo krijgt u een zichtbaar bewijs van uw toestand en kunt u de voordelen van uw behandeling duidelijker zien.

Bepaal uw doelen

Ten slotte loont het de moeite om na te denken over hoe u het succes van uw behandeling zelf beoordeelt. Sommigen vinden een behandeling succesvol als ze resulteert in een gave huid, maar anderen vinden minder of minder schilferige plaques al een groot succes.
Het is hoe dan ook zinvol om uw verwachtingen te bespreken met uw arts om na te gaan of ze realistisch zijn. Zorg ervoor dat u de behandeling precies gebruikt zoals uw arts voorschrijft, anders is ze minder doeltreffend dan u hoopt. Breng uw vooruitgang in kaart zodat u de volgende keer uw verwachtingen kunt vergelijken met de werkelijke verbeteringen van uw toestand. Voer daarna een geïnformeerd gesprek met uw arts over de volgende stappen.