Blijf positief over uw behandeling

Maar hoe positief u ook bent, er kunnen momenten zijn waarop u zich gestrest en geïsoleerd voelt door uw aandoening en u er gewoon genoeg van hebt. Op dat moment kan het naleven van een strikt behandelingsplan moeilijk zijn.

Omgaan met bijwerkingen

Als u bijwerkingen ervaart, hoe klein ook, kunt u overwegen of het de moeite waard is om uw behandelingsschema na te leven. Hoe neemt u dan de voor u beste beslissing?

Probeer de mogelijke voordelen van uw behandeling af te wegen tegen de nadelen.

Veel mensen besluiten dat het vooruitzicht van symptoomverlichting het extra werk de moeite waard maakt.Houd uw symptomen bij in een dagboek

Om u te helpen objectief te oordelen over de voordelen van uw behandeling, zou u kunnen proberen om eventuele kleine veranderingen in het uitzicht en het aanvoelen van uw huid te noteren. Een dagboek van uw symptomen bijhouden of zelfs foto's nemen van uw plaques kan helpen om verbeteringen te zien die u anders niet zou hebben opgemerkt.

De ongemakken minimaliseren

U kunt ook manieren zoeken om de ongemakken te minimaliseren. Sommige behandelingen zijn eenvoudiger te beheren dan andere. U kunt misschien met uw arts bespreken of er andere opties zijn die de ongemakken kunnen minimaliseren.
Als u de consistentie bv te vet vindt kunt u een nieuwe formulering kiezen die gemakkelijker aan te brengen is. Het kan ook helpen om een routine te creëren rond het aanbrengen van uw behandeling, zodat u de behandeling de tijd geeft om in te trekken voordat u zich aankleedt. Als u veel plaques te behandelen hebt, kunt u op een oude handdoek of laken liggen zodat u minder schoonmaakwerk hebt.
Wanneer u denkt aan een behandeling voor uw psoriasis, zou u misschien dezelfde aanpak kiezen. Probeer de mogelijke voordelen van uw behandeling af te wegen tegen de nadelen. Als u tot de conclusie komt dat uw huidige behandeling de nadelen niet waard is, moet u uw arts raadplegen om te zien of er alternatieve opties voor u zijn.