Blijf op de hoogte van uw behandeling

Belangrijke tips om de resultaten van uw behandeling te volgen

Het kan even duren voordat u de effecten van bepaalde psoriasisbehandelingen begint te zien. Daardoor denken sommige mensen helaas onterecht dat hun behandeling niet werkt en stoppen ze met het gebruik ervan zoals de arts voorschreef. Het is daarom belangrijk dat u uw vooruitgang volgt en uw arts op de hoogte houdt. Weet u niet waar u moet beginnen? Deze tips kunnen u helpen:

Maak een nieuwe afspraak

Het is een goed idee om een nieuw artsbezoek te plannen. Zo kunt u terugkijken op wat u hebt gedaan en bespreken hoe de behandeling voor u werkt.

Probeer een dagboek bij te houden

Een dagboek bijhouden kan u misschien helpen om met uw psoriasis om te gaan. U kunt noteren hoe uw dag is verlopen en hoe u zich voelt, uw dieet volgen en opflakkeringen opschrijven. Dat kan helpen om de triggers van uw ziekte te identificeren.

Uw vooruitgang nauwlettend volgen, kan u helpen begrijpen hoe de behandeling voor u werkt.Foto’s nemen

Om het resultaat van de behandeling op uw psoriasis te zien, kunt u foto's nemen van uw letsels/plaques voordat u een nieuwe behandeling start, en deze foto bewaren. Neem nog een foto na enkele weken en na enkele maanden, zodat u beter het effect kunt zien van uw behandeling.

Blijf op de hoogte

Na een bezoek aan uw arts kunt het beste zoveel mogelijk op de hoogte blijven van alles over psoriasis. De informatie kan u helpen de ziekte te beheersen en geeft u tips en advies om ermee om te gaan. Vergeet echter niet dat er veel onjuiste informatie op het internet circuleert en controleer daarom samen met uw arts wat u hebt gelezen.
Uw vooruitgang nauwlettend volgen, kan u helpen begrijpen hoe de behandeling voor u werkt. Het kan ook helpen om eventuele problemen met uw arts te bespreken.
Iedereen is anders maar hopelijk inspireren en helpen deze technieken u om uw psoriasis efficiënter te beheersen.